Elisefarm Golf Club

  1. Hem
  2. » Elisefarm Golf Club
Beskrivning

Elisefarm GC – Detta är en privat golfanläggning, byggd i en terräng med en fantastisk utsikt över Ringsjön och erbjuder dig en avkopplande miljö med alla faciliteter som du behöver för att få en bra upplevelse!

Vi är mycket stolta över att ha blivit utnämnda till en av Sveriges 10 bästa golfbanor och till Årets Bästa Svenska Golfpaket i kategorin Drömliv på första Tee av Golf Digest.

Redan i ett tidigt skede erhöll vi utmärkelsen en av Europas 10 bästa nya golfbanor av tidningen Golfers Magazine. Kvalité är vårt ledord och vi försöker göra allt för att våra gäster ska få en bra upplevelse på Elisefarm.

Här finns hotell, restaurang, Spa, konferens & golf på ett och samma ställe. Anläggningen är öppet året om och vårt mål är att hålla en hög kvalité i allt vi gör.

Faktaruta:

Typ av bana: Hedbana
Antal hål: 18
Banans par: 72
Korthålsbana: Nej
Pay & Play: Nej
Spikskoförbud (stål): Ja
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Ja
Plats för husbil: Nej EL: Nej
Hjärtstartare: Nej

Sydpoolen klass:
  • Helg & Juli
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Fogdarp 727 Höör, 243 96,
Mittskåne, Skåne, Sverige
Tel: 0413-330 70

Elisefarms 18-håls bana – Par 72
Hedbana där hålen slingrar sig fram längs stengärdsgårdar i ett småkuperat landskap och med inslag av strategiska vattenhinder. Greenerna är byggda enligt USGA:s normer och sådda med den traditionella engelska grässorter rödsvingel, vilket gör dem spelbara nästan hela året om.
Golfbanan är designad av Martin Hawtree, England och invigdes 2005 av Henrik Stenson och Louise Stahle. Hawtree är golfbanedesigner i tredje generationen och har erfarenhet av såväl nybyggnationer, som varsam renovering av gamla golfbaneklenoder som Lahinch, Royal Birkdale, och Royal Melbourne. Hawtree har även designat Vallda GK i Kungsbacka och Simons Golf Club i Helsingör, Danmark. Sedan en tid tillbaka är Hawtree anlitad av Donald Trump i ett projekt i Aberdeen, Skottland för att bygga ”världens bästa golfbana”.
Martin Hawtree har tagit stor hänsyn till existerande omgivning och banlayouten präglas av hans signifikativa bunkrar och greenområden. Designen har också klassiska förtecken av en brittisk golfbana – djupt rotad i spelets historia. Banan är utmanande och ger alla spelare, oavsett spelstyrka, en rolig och minnesvärd golf- och naturupplevelse. Banan har par 72 och mäter 6011 meter från gul tee. Från vit respektive blå tee håller den mästerskapsklass.