Båstad Golfklubb

  1. Hem
  2. »
  3. Båstad Golfklubb
Beskrivning

Båstad GK – Våren 1930 grundades Båstad Golfklubb av Ludvig Nobel.

Samma år invigdes Gamla Banan, som är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana. Gamla Banan är en klassiker bland svenska parkbanor och ritad av arkitekterna Hawtree & Taylor.

År 1990 invigdes klubbens andra bana, Nya Banan, som ritades av Tommy Nordström. Nya Banan är en öppen, kuperad och omväxlande bana med park/hedkaraktär.

Med en bra restaurang, välsorterad shop och bra träningsmöjligheter är Båstad Golfklubb den perfekta platsen för en heldag med golf!

Faktaruta:

Typ av bana: Parkbana
Antal hål: 18+18
Banans par: 72/71
Korthålsbana: Nej
Pay & Play: Nej
Spikskoförbud (stål): Nej
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Nej
Plats för husbil: Nej EL: Nej
Hjärtstartare: Ja

Sydpoolen klass:
  • Ej Juli
  • Ej Helg
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Boarpsvägen 212 Båstad, 269 93,
Nordvästskåne, Skåne, Sverige
Tel: 0431-783 70
E-post: kansli@bgk.se

Den Gamla Banan – 18 hål – Par 72
Den Gamla Banan är ritad av Hawtree & Taylor och öppnades 1930 som den andra 18-håls banan i Sverige. Banan har väl inbunkrade, ondulerade greener och få vattenhinder.
Gamla Banan är en parkbana som uppskattas högt av både medlemmar och gäster och erbjuder förutom vackra vyer över Bjärehalvön också en finish som inte lämnar något annat att önska.

Den Nya Banan – 18 hål – Par 71
Nya Banan är ritad av Tommy Nordström och öppnades 1990. Det är en park/hedbana som spelas på ett område som ger den en speciell karaktär. Den har upphöjda snabba ondulerade greener och hårda täta fairways som slingrar sig genom öppna landskap.
Väl inbunkrade greener och vattenhinder belönar den taktiske spelaren. Nya Banan har varit värd för såväl internationella som nationella mästerskap.