Carlskrona Golfklubb

  1. Hem
  2. »
  3. Carlskrona Golfklubb
Beskrivning

Tradition och kvalité

Carlskrona GK är Sveriges 3:e äldsta klubb, bildad redan 1906, men det var först 1955 som verksamheten hamnade mitt ute i den vackra Blekingska skärgården på Almö. Utmärkande för banan är alla 100-tals, vackra ekar och den ständiga närvaron av vackra vyer över hav o skärgård.

Banan ligger i ett naturreservat och gränsar till Hjortahammar, som är en gammal kulturbygd med rika lämningar från tidig järnålder. Det finns gott om badplatser runt om på ön, ett par av dem på bekvämt avstånd från banan.

Trots läget mitt i skärgården är det fast förbindelse till ön och endast 4 km från E22, mitt emellan Karlskrona och Ronneby.

Förutom en vacker och välskött bana med fokus på kvalité, kan man erbjuda en del speciella upplevelser och framför allt ett helhetskoncept för en golfklubb.

Klubben erbjuder ett helhetskoncept med en trevlig klubbhusanläggning med restaurang, shop, ny fullutrustad svingstudio, bra träningsmöjligheter på den nyrenoverade rangen, båtbrygga, Husvagns-o husbilscamping, Konferensrum, korthålsbana, stugby (4 st) och 12-bäddshus.

Banan är av parkkarraktär och inte särskilt svårspelad. Från nästan alla hål har man någon form av vy över havet. När det blåser kan det vara tufft. Hål nr 15 är banans signaturhål, ett kort par 3 där man står högt upp med utsikt över till grannön. Hål 3, 7 och 16 skulle alla kunna ställa upp i tävlingen “Sveriges vackraste hål”.

Bo på banan

Mellan ettans och tolvans tee, på klubbhusområdet, ligger "Selmas Hus" med tolv bäddar i 4 sovrum, kök, DoT. I Selmas trädgård ligger "Runes Stugby" med 4 stugor med 4 bäddar i varje, pentry, TV, DoT. Prisvärt och med rabatterad greenfee.

Unik svingstudio

Vid drivingrangen finns en unik svingstudio, AJ:s golfcenter, där Du kan utveckla Din golf året runt. Den är konstruerad för såväl inom- som utomhusträning. Den innehåller de senaste tekniska hjälpmedlen och med hjälp av våra specialutbildade tränare, Anders & Per, kan Du testa Din sving, utrustning och möjligheter.

Brygga och restaurang vid 18:e green

Båtburna gäster kan tas emot vid klubbens egen brygga, intill 18:e green och restaurangens altan. I konferensanläggningen finns också ett välutrustat konferensrum för upp till 34 sittande deltagare.

Korthålsbana

Möjligheter till spel på en trevlig korthålsbana med 7 hål mellan 40-95 meter finns. Man behöver varken "grönt kort" eller medlemsskap för att spela där och det är gratis. Möjlighet till hyra av golfbil kan också erbjudas. Unna Er en behaglig golfupplevelse på Almö!

Välkomna!

Faktaruta:

Typ av bana: Park- & Seasidebana
Antal hål: 18
Banans par: 70
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Ja
Spikskoförbud (stål): Nej
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Ja
Plats för husbil: Ja EL: Ja

Sydpoolen klass:
  • Helg & Juli
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Almö Nättraby, 370 24,
Blekinge, Sverige
Tel: 0457 - 351 23