Hintons Golf North Course

  1. Hem
  2. »
  3. Hintons Golf North Course
Beskrivning

Hintons Golf North Course (Kvarnby) - Klubbens spännande 12-håls bana är belägen i en urgammal kulturbygd i Malmös östra utkant.

Strax intill, i Södra Sallerups kritlager, bedrevs redan på stenåldern den första gruvrörelsen med tillverkning av verktyg i industriell skala. Man bröt flinta som i både obearbetad och förädlad form fraktades vida om­kring. Här bröts sedan krita fram till 1988, då det första spadtaget till den nuvarande golfbanan togs. Lagom till midsommar 1990 stod banan klar att invigas.

Hintons Golf North Course har områdets bästa drivingrange med för varje utslagsmatta indi­viduellt utmätta avstånd till olika målgreener. Här finns även i övrigt utmärkta träningsmöjligheter med chip-, pitch- och puttinggreener i klubbhusets omedelbara närhet.

Belöning för mödan avnjutes sedan med fördel i klubbens ut­märkta restaurang.

Faktaruta:

Typ av bana: Parkbana
Antal hål: 12
Banans par: 72
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Nej
Spikskoförbud (stål): Nej
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Nej
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Nej
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Nej
Plats för husbil: Ja EL: Ja
Hjärtstartare: Ja

Sydpoolen klass:
  • Ej Helg
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Klågerupsvägen 469 Malmö, 212 36,
Malmö-Lund, Skåne, Sverige
Tel: 040-54 25 50

Kvarnbys 12-håls bana – Par 72
Parkbana. Banan ligger i ett mjukt böljande backlandskap som genom sin topografi får anses tämligen oskånskt även om rapsfälten också lyser gula på många av de omgivande åkrarna. Under åren har banan utvecklats till att bli en av regionens mest spännande golfutmaningar.
Den erbjuder stora variationer och kräver såväl spelstrategi som kondition. Banan har par 72 och invigdes 1989 och är ritad av Jan Sederholm.