S:t Arild Golfklubb

  1. Hem
  2. »
  3. S:t Arild Golfklubb
Beskrivning

S:t Arild Golfklubb – har ett utmärkt läge i nordvästra Skåne, omringad av de välkända turistorterna Viken, Mölle, Skäret och Arild samt Höganäs, med vida kända Höganäs Outlet, Saluhallen och restauranger som t ex Garage, Bryggan och Holy Smoke.
Mitt i natursköna omgivningar med fin utsikt över Kullabygden ligger en vacker 18-håls park/naturbana, rankad som # 24 i Sverige (Golf Digest 2013). Banan håller hög internationell standard med erkänt snabba greener som mestadels är öppna stora delar av året.

18-hålsbana
Huvudbanan kan väljas att spelas från 6300 m ner till 4500 m från 5 olika tee. Naturen, de välskötta greenerna och grästees på alla hålen gör, tillsammans med de ständiga vindarna från havet, banan till en upplevelse både för naturälskaren och den som vill utmana alla de tekniska svårigheterna. Inget hål är det andra likt.

18-hålsbana Pay-and-Play
En inspirerande par 3 bana, komplett med vattenhinder, bunkrar och trädholmar med lika snabba och bra greener som på stora banan. Perfekt för träning eller nybörjare eller som uppvärmning inför golfrundan på den stora banan.

Golfshop
Välkommen till en golfshop med generös butiksyta för exponering av allt som man behöver som golfare; klubbor, skor, bollar, vagnar, bagar plus mängder av läckra golfkläder för både herr, dam och junior.

S:t Arild Golf Akademi och driving range
Driving range och närspelsområdet finns centralt placerade och på rangen tränar du på Titleist NXT Tour bollar för riktig känsla och givetvis erbjuder vi grästee större delen av säsongen. I vår toppmoderna studio finns S:t Arild Golf Akademi. Här erbjuds lektioner, kurser och custom fitting med de ledande märkena Titleist, Ping, Callaway och Cobra. Studion är utrustad med Swing Catalyst analysprogram och Flight Scope.

Restaurant
Golfkrogen blev 2013 nominerad till Skånes bästa golfkrog. Här laddar du upp, eller varvar ner, med god mat och svalkande dryck i en trevlig miljö med utsikt över 18:e green. Maten lagas med de bästa råvarorna säsongen kan erbjuda, i största möjliga mån från lokala producenter, och för att hela tiden erbjuda den godaste maten följer vi säsongernas skiftningar.

S:t Arild Golfklubb bildades 1987.

Faktaruta:

Typ av bana: Naturbana
Antal hål: 18+18
Banans par: 72/54
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Ja
Spikskoförbud (stål): Nej
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Nej
Plats för husbil: Ja EL: Ja
Hjärtstartare: Ja

Sydpoolen klass:
  • Ej Juli
  • Ej Helg
VT360:

Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Golfvägen 48 Skäret, 263 72,
Nordvästskåne, Skåne, Sverige
Tel: 042-34 68 60

S:t Arilds 18-håls bana (Stora banan) – Par 72
Huvudbanan är 5815 meter lång. Inget hål är det andra likt och alla är naturligt insprängda i naturen.;Breda fairways slingrar sig mellan idylliska småsjöar och trädholmar. I sjöarna och i träden är fågellivet rikt.
Naturen, de välskötta greenerna och grästees på alla hålen gör, tillsammans med de ständiga vindarna från havet, banan till en upplevelse både för naturälskaren och den som vill utmana alla de tekniska svårigheterna.

18-håls banan (Lilla banan) - Par 54

En mycket inspirerande 18 håls par 3 bana, komplett med vattenhinder, bunkrar och trädholmar. Lilla banan har lika bra och snabba greener som stora banan och flera klubbar i området förlägger delar av sina träningsläger på vår lilla bana.