Araslöv Golf & Resort

  1. Hem
  2. »
  3. Araslöv Golf & Resort
Beskrivning

Araslöv Golf & Resort – Strax norr om Kristianstad, en timme från Malmö ligger vår vackra 36 håls anläggning. Våra banor, Norra och Södra, är av park- och skogsbanekaraktär och har blivit vida kända för deras jämna och snabba greener.

Oavsett om du är proffs eller amatör har våra banor något för just dig. Sedan 2012 har vi arrangerat proffstävlingen Araslöv Open.

Du får spela på en av de främsta golfbanorna i Skåne och vi kan garantera att du kommer att utvecklas som spelare.

Det är så klart golf som står i centrum för allt på Araslöv. Därför ligger också både vårt hotell samt vår restaurang direkt på vår golfbana för den som vill stanna längre.

Vårt hotell med fräscha, nya och rymliga rum och en restaurang med utsökt mat är en perfekt förberedelse för nästa dags spel.

Faktaruta:

Typ av bana: Park- & Skogsbana
Antal hål: 18+18
Banans par: 72/72
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Ja
Spikskoförbud (stål): Ja
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Ja
Plats för husbil: Nej EL: Nej
Hjärtstartare: Ja

Sydpoolen klass:
  • Helg & Juli
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Starvägen 1 Färlöv, 291 75,
Nordöstskåne, Skåne, Sverige
Tel: 044-716 00

Norra Banan – 18 hål – Par 72
Norra Banan är en skogs- och parkbana med snabba greener och stora grästees. Den startar nere vid övningsgreen & driving range och avslutas uppe vid restaurangen med ett hål som vi brukar beteckna som ”Sveriges häftigaste 18:e hål”.
Ett ganska långt inspel slås över vattenhindret som omger restaurangens uteservering och upp på den kuperade greenen. Norra Banan ritades av den kände golfbansarkitekten Sune Lindhe och stod klar 1991.
Sedan dess har banans layout & skötsel ständigt förbättrats och förnyats och har idag en finish som kan tävla med de bästa i Skåne.

Södra Banan – 18 hål – Par 72
Södra Banan har karaktären av en skogs- och parkbana. Banan är relativt lång, med kraftigt kuperade fairways, små greener och stora vattenhål som hinder.
Södra Banan är ritad av Tomas Ryd, och stod klar för spel i maj 2009. Banan startar vid driving rangen och sträcker sig sedan både genom såväl mäktig ek- och bokskog som över kuperade fält.
Banan ringlar sig runt Golfhotellet och spelaren har på många ställen vacker utsikt över Kristianstadsbygden och Araslövssjön. Södra Banan avslutas uppe vid klubbhus & restaurang precis som Norra banan.