Degeberga – Widtsköfle Golfklubb

  1. Hem
  2. »
  3. Degeberga – Widtsköfle Golfklubb
Beskrivning

Degeberga Widtsköfle GK – Vår 18 håls bana med sin öppna och speciella links-karaktär är uppbyggd på ren sandjord vilket ger möjlighet till en lång spelsäsong. Generösa fairways kantade av vajande rödsvingelruff som tillsammans med naturliga talldungar ger en mjuk inramning av hålen. Alla spelare oavsett handicap har stor behållning av vår bana.

Upplev höstens vackra skiftningar på banan, det är en naturupplevelse.

Vi får många positiva reaktioner från både medlemmar och green fee gäster om att vår bana är i toppskick med greener som är de bästa på många år.

Vår golfbana, ritad av Tommy Nordström, är byggd på ett optimalt underlag av ren sandjord.

Träningsområdena är väl tilltagna med 250 meter lång driving range med grästee för 50 personer. Tre putt och chip greener, pitchgreen för slag upp till 70 meter samt övningsbunker med green.

Faktaruta:

Typ av bana: Naturbana / Hedbana
Antal hål: 18+9
Banans par: 72
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Ja
Spikskoförbud (stål): Ja
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Ja
Plats för husbil: Ja EL: Ja
Hjärtstartare: Ja

Sydpoolen klass:
  • Helg & Juli
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Segeholmsvägen 446 Degeberga, 297 21,
Nordöstskåne, Skåne, Sverige
Tel: 044 - 35 50 35

Degeberga Widtsköfle 18-håls banan – Par 72
Naturbana / Hedbana. De under så gott som hela året fasta spelytorna, ger banan sin speciella links-karaktär. Generösa fairway, kantade av vajande rödsvingelruff som tillsammans med naturliga talldungar mjukt ramar in hålen. Upphöjda, hårda och väl inbunkrade greener ställer krav på bollkontroll och planering av spelet. Vi har under de senaste åren förändrat och förbättrat vår bana och det har gett goda resultat.Vårt mål har varit att öka spelglädjen på banan, den skall passa alla oavsett handicap.
Greenområdena som är mjukt ondulerade med kortklippt gräs runt puttytorna, möjliggör och inbjuder till stor variation i närspelet. Det är framförallt greenområden och det fasta, snabba underlaget som bestämmer speltaktiken. Spelare med lågt handicap kommer att märka att det krävs ett väl genomtänkt och kontrollerat slag för att träffa och få bollen att stanna på green.
Medel och höghandicapparen måste inför slaget mot green bedöma om chansen att träffa green är rimlig. För mycket chanstagande ger oftast ett svårare slag från en djup bunker eller ett knepigt läge runt green. Säkert mycket bättre att slå ett försiktigare slag och placera sig för ett lättare inspel.
Vi har en golfbana som, trots sin längd på scorekortet, belönar bollkontroll och skickligt närspel mycket mer än de 300-meters utslag som den moderna utrustningen möjliggör.