Eslövs Golfklubb

  1. Hem
  2. »
  3. Eslövs Golfklubb
Beskrivning

Eslövs GK – Banan som grundades 1968 ligger belägen på historisk mark som tillhör Ellinge herresäte med anor från 1100 talet. Det nuvarande slottet kan man skymta från hål 11 och 12.

Eslövs GK är en svagt kuperad kvalitetsbana som ligger vackert placerad i Brååns dalgång. Banan är ritad av den välkända banarkitekten Ture Bruce som även ligger bakom banor som Barsebäck GCC och Landskrona GK.

Hos oss på Eslövs GK är alla hjärtligt välkomna som både gäster och medlemmar. Våra gäster har förutom Ellingebanan även tillgång till vår 9 håls Pay and play bana som kallas för Kristinebergsbanan. Vi hoppas att ni får en trevlig runda på vår bana.

Faktaruta:

Typ av bana: Park- & Skogsbana
Antal hål: 18+9
Banans par: 70
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Ja
Spikskoförbud (stål): Nej
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Nej
Plats för husbil: Ja EL: Ja
Hjärtstartare: Nej

Sydpoolen klass:
  • Helg & Juli
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Ellinge 36 Eslöv, 241 93,
Mittskåne, Skåne, Sverige
Tel: 0413-186 10

Ellingebanan – 18 hål – Par 70
Park- och skogsbana. Ellingebanan är en omväxlande golfupplevelse där den första hälften utgörs av öppnare och slätare hål, medan den andra bjuder på en mer kuperad park och skogskaraktär.
Åtta av ”in-hålen” har mer eller mindre direkt kontakt med den vackra Bråån. Banan är därmed också en naturupplevelse med ett rikt djur- och växtliv.

Kristinebergsbanan – 9 hål
Banan består av 18 korthål (9 greener men 18 tees), 16 par 3 hål samt 2 par 4 hål och idealresultatet är 56 slag. Som nybörjare behöver man åtskilligt fler. Banans totala längd är 1984 meter. Runt en del greener finns det förrädiska sandbunkrar och när ni kommer fram till 8/17:e hålet så väntar en damm hela vägen mellan tee och green. Samtliga hål har uppbyggda grästees.