Kävlinge Golfklubb

  1. Hem
  2. »
  3. Kävlinge Golfklubb
Beskrivning

Kävlinge GK – Kävlinge Golfklubb är en riktig pärla belägen i Skåne nära Malmö, Lund och Helsingborg. Här kan du spela praktiskt taget året runt och vi vågar lova att om du en gång spelat här, kommer du gärna tillbaka. Klubben grundades 1989 och banan öppnade för spel 1991. Omgivningarna vid Kävlingeåns dalgång bestod då mestadels av öppna landskap och odlade åkrar. Under årens lopp har vi planterat tusentals träd och buskar för att uppnå känslan av att man för varje hål befinner sig i ett landskapsrum, vilket sammantaget ger banan dess härliga parkkaraktär. Banan ritades av Rolf Collijn.

Klubben äger marken och hela anläggningen som till största delen ligger på gamla Åboda Gårds ägor. Vi är en traditionell ideell förening med mottot: – med den flexibla banan -. Nära tätorten Kävlinge och nära medlemmarna.

2013 öppnade vi en nyanlagd korthålsbana där nybörjaren kan ta sina första steg mot ett aktivt golfliv, men även den mer rutinerade golfspelaren har stor glädje och nytta av den närspelsträning som erbjuds här.

Blir du småsugen under rundan, så erbjuder kiosken godsaker för att hålla koncentrationen och humöret på topp. I vårt fina klubbhus serveras vällagad mat och en generös salladsbuffé i restaurangen, till både glädje och tröst efter rundan.

Faktaruta:

Typ av bana: Parkbana
Antal hål: 18
Banans par: 72
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Nej
Spikskoförbud (stål): Ja
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Nej
Plats för husbil: Ja EL: Ja
Hjärtstartare: Nej

Sydpoolen klass:
  • Helg & Juli
Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Åboda Gård, Harrievägen Kävlinge, 244 22,
Nordvästskåne, Skåne, Sverige
Tel: 046-73 62 70

Kävlinges 18-håls bana – Par 72
Parkbana. De snabba greenerna och de inspirerande hålen med väl strategiskt placerade hinder, gör att du får en härlig golfupplevelse oavsett om du är medelgolfare eller singelspelare.
Vid Kävlingeåns dalgång, med öppna landskap och odlade åkrar runt omkring oss, har vi under årens lopp planterat tusentals träd och buskar för att uppnå känslan av att man för varje hål befinner sig i ett landskapsrum, vilket sammantaget ger banan dess härliga parkkaraktär.