Landskrona Golfklubb

  1. Hem
  2. »
  3. Landskrona Golfklubb
Beskrivning

Landskrona GK - De två 18-hålsbanorna är kombinerade park- och seasidebanor.

Den äldsta banan – Erikstorpsbanan – har par 72 - ny bansträckning from 2018. Den yngre banan – Hildesborgsbanan är på par 70 - ny bansträckning och 6 nya hål from 2018. Banorna ställer stora krav på spelstrategi och utsikten från deras norra del över Öresund, med Ven och Danmark, är hänförande.

På anläggningen ligger också det Svenska Golfmuseet. På museet får besökarna en god överblick om hur golfsporten utvecklats i Sverige och internationellt.

Genom den direkta närheten mellan boendet, golfbanorna, träningsanläggningen och restauranger skapas en perfekt miljö för kompisutflykter och träningsläger. Anläggningens storlek gör att vi kan ta emot stora grupper. Vi erbjuder golfpaket med boende, greenfee och mat för familjen, kompisgänget eller touravslutningen.

Faktaruta:

Typ av bana: Park- & Seasidebana
Antal hål: 18+18
Banans par: 72/70
Korthålsbana: Ja
Pay & Play: Nej
Spikskoförbud (stål): Ja
Drivingrange: Ja
Övningsgreen: Ja
Övningsområde: Ja
Omklädningsrum: Ja
Shop: Ja
Uthyrning golfbil: Ja
Uthyrning golfvagn: Ja
Uthyrning klubbor: Ja
Restaurang: Ja Café: Ja
Boende: Ja
Plats för husbil: Ja EL: Nej
Hjärtstartare: Ja

Sydpoolen klass:
  • Ej Juli
  • Ej Helg
VT360:

Kategorier:
Kontakt Information
Adress:
Erikstorp Landskrona, 261 61,
Nordvästskåne, Skåne, Sverige
Tel: 0418-44 62 60

Erikstorpsbanan – Par 72

Kombinerad park och seasidebana. Bildar en treklöver med sex hål i varje blad. Från flera utsiktspunkter öppnas vackra vyer in mot Landskrona och ut mot Öresund. I nord och nordväst inramas horisonten av Hildesborgs och Rönneberga backar.

Banan tillhör inte de allra svåraste, åtminstone inte från klubbtee, men underskatta den inte. På 17:e ett tufft par 4 och 12:e korthålet längs bäcken, har många fina scorer havererat.

Ny bansträckning från och med 2018

Hildesborgsbanan - Par 70

Är mestadels en parkbana. Banan sträcker sig uppåt Hildesborgs backar där utsikten över Öresund och Ven är fascinerande. Får ni inte scoren att stämma kan ni ta tillfället i akt att njuta av de naturscenarier som erbjuds.

Ny bansträckning och 6 nya hål från och med 2018